top of page

WIE ZIJN WIJ?

Ray. (zang, mondharmonica, percussie)

Wat ooit als een grapje 10 jaar geleden begon, het mogen meezingen in de Blues band van Mariëlla Tirotto, en de aanmoediging van haar om daar iets mee te doen mondde uit in het opzetten van een eigen bandje.

Samen met Corbin, de toetsenist, werd Shitt Happens geboren!

Het genre moest zijn classic rock, sowiezo nummers die we graag zelf wilden spelen of horen en juist niet de nummers die al veel gecoverd werden.

Naast de uitstapjes met de band in de weekeinden en het oefenen doordeweeks, ben ik samen met mijn vrouw Tamara, tevens beheerder van de Shitt site en alles wat daar mee samenhangt, eigenaar van een glazenwasserij en schoonmaakbedrijf.

Trotse vader van 4 kinderen, 6 honden, 3 paarden en eigenaar van het beste paard van stal... "Ford Mustang Cabrio" uit 1966.

"All she wanna do is ride Sally ride"!

Corbin. (toetsenist, pianist, organist en backing vocals)

Op jonge leeftijd begonnen met muziek te maken. Eerst naar AMV, en voortraject om naar de muziekschool te gaan. Daar leer je hoe je bijvoorbeeld ritmes kon tikken. Op een gegeven moment mocht je een keuze maken om een instrument te gaan spelen.

Bij ons thuis spelen we allemaal een instrument en ik moest nu kiezen uit een instrument wat een van mijn andere broers niet speelde. De keuze viel op trompet en accordeon en na een paar lessen besloot ik om accordeon te gaan spelen. 

Op accordeon les kwam ik er al snel achter dat noten lezen, tellen en spelen tegelijk niet aan mij besteed was. Iemand na spelen kon ik wel erg goed. We begonnen met accordeon les met een groep van 4 leerlingen. Maar op een gegeven moment viel er elk jaar 1 leerling af. Zeggen dat de ander wel van mij mag beginnen (dat had ik een keer gehoord) hield op een gegeven moment op en viel ik door de mand.

Rond die periode zat ik vaker te spelen op het keyboard van mijn oudere broer dan dat ik accordeon speelde. Uiteindelijk ben ik op keyboard les gegaan. De keyboard leraar vond het niet dat ik niet van bladmuziek kon spelen en zo legde ik de focus neer op het improviseren.

Na een aantal jaren keyboard les ben ik op de popschool/muziekschool terecht gekomen waarin ik met andere leerlingen in bandformatie en onder begeleiding van docenten muziek ben gaan maken. Niet lang daarna volgende meerdere bands. Van gospel tot rock van blues tot soul.

Zo een 5 jaar geleden ben ik door Ray gevraagd om toetsenist te worden bij Shitt Happens. In die 5 jaar zijn er wat wisselingen van muzikanten geweest. Toen we een drummer nodig hadden heb ik mijn broertje Ruben gevraagd. Samen met Martijn, Jeroen en Ray maken we gave uitvoeringen van bekende en minder bekende nummers van bekende artiesten.

De instrumenten die ik gebruik zijn de Hammond SK1 en de KORG SV1. De Hammond heeft een herkenbaar geluid zeker in combinatie met de Motion-Sound Leslie Speaker. De KORG SV1 heeft mooie akoestische en elektrische piano geluiden

Martijn. (basgitaar en backing vocals)

Ik speel nu ongeveer 2 jaar basgitaar bij Shitt Happens.

Vanaf mijn 17e heb ik in allerlei bandjes gezeten, met uiteenlopende genres van metal tot folk.

Naast Shitt Happens speel ik nog in een akoestisch folkbandje waarin we eigen liedjes schrijven en maken. 

 

Optredens vindt ik fantastisch.

De wisselwerking met het publiek blijft ieder optreden weer bijzonder.

Cheers!

Ruben. (drum)

Geboren (1991) en getogen in de mooiste buurt van Alphen aan den Rijn, de Ridderbuurt. Ik ben de jongste van 4 broers en trotse oom van hun (b)engeltjes.

Sinds 2015 zit ik dankzij mijn broer Corbin bij Shitt en ik hoop dat er nog vele gigs zullen volgen.

Ik ben liefhebber van muziek in vele soorten en maten, van Gregory Porter, Bob Marley, Eddie Vedder en José Gonzalez tot snoeiharde metal en meer. Daarin overheerst toch wel rock voornamelijk uit de jaren 60 en 70.

Vandaar mijn liefde voor het geluid van trommels en deksels uit die tijd. Jager en verzamelaar en daardoor trotse bezitter van een Ludwig Super Classic uit 1966 met Paiste Giant Beat Cymbals 1960.

Naast drummen pingel ik nog wat op een akoestische gitaar en bezoek ik regelmatig concerten en festivals.

Daarnaast hou ik van snowboarden, fietsen, wandelen en varen en ben ik gek van koffie, bier en kaas!

De ware groupie ben ik helaas nog niet tegen gekomen......... En roadie trouwens ook nog niet!

Cheers!

 

Ruben. (licht en geluid)

!Zanger, toetsenist, bassist, gitarist, drummer!

Akoestisch heel mooi bij elkaar, ook met eigen versterkers. Maar tijdens een optreden in uw kroeg of op uw evenement is versterking soms noodzakelijk. 

Ik ben de geluidsman van de band Shitt Happens. 26 jaar oud en ik kom uit Ter Aar.

Gestudeerd aan het Media College in Amsterdam voor Audio Visuele Technicus, met specialisatie Licht.

Naarmate ik, na deze opleiding, mijn ervaring op deed in de praktijk werd geluid steeds interessanter en interessanter.

Geluid is trilling, gehoor maar zeker passie en gevoel.

Soms komt de vraag, sta je liever niet zelf op de bühne in plaats van achter de schermen?

"Achter de schermen is ongelofelijk mooi werk, zonder licht of geluid is het een heel saai optreden en ik doe het met heel veel liefde en passie, maar wie weet", is dan mijn antwoord.

Op gevoel, met passie en mijn huidige ervaring versterk ik deze fantastische band uit en wij hopen met uw liefde voor de muziek, in uw kroeg of op uw evenement ieder feest tot een geweldig uiteinde te brengen!

Jeroen. (gitarist en backing vocals)

bottom of page